19 MAYIS 1919 100. YIL KUTLAMASI
22.05.2019

 

100 yıldır bu topraklarda yaşayan herkes, bizden öncekiler, bizler ve bizden sonra gelecekler;
hepimiz bulunduğumuz yerleri,
bu ülkenin güzelliklerini,
özellikle özgür ve eşit kadınlar olabilmeyi,
hep GENÇ kalabilmeyi, hala biraz çocuk kalabilmeyi,
geleceğe umutla bakabilen çocuklar olabilmeyi,
bir olmayı, mücadeleyi, üretmeyi,
bilimin peşinden koşmayı,
sanatı ve sporu hayatımızda önemli yerlere koymayı
ve daha bir çok şeyi,
en çok da o cesaretimizi
100 yıl önce 19 Mayıs 1919’da başlayan mücadeleye borçluyuz!
 

O mücadeleyi örgütleyen ve başlatan EZELİ VE EBEDİ TÜRK TARİHİNİN SÖNMEZ GÜNEŞİ Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’e, bugünlere ışık tutan aydın fikirlerine, ileri görüşlülüğüne, vatan ve millet sevgisine çok şey borçluyuz!
Vatanın her karışını canı pahasına savunan silah arkadaşlarına, o kadınlara, o cesur gençlere çok şey borçluyuz!
Biliyoruz ki; yarınlarda, yüzlerce yıl sonra yine aynı gururla, minnetle ve saygıyla anılacak bu topraklarda, o güzel insanlar.
 

Biz de Atamızın Samsun’a çıkışının 100.yılında Kolejliler olarak gurur dolu, dostluk dolu, heyecan ve coşku dolu 1 hafta geçirdik.

  • Samsun Derneğimizin organize ettiği “Atatürk Giysileri Defilesi” ile büyülendik, defile akışını kaleme alan ‘72 mezunumuz Feride Füsun Hazneci’nin sözleriyle, duygu dolu sunumuyla gözlerimiz dolu dolu müthiş bir akşam geçirdik.
     
  • Yine Samsun Derneğimizin Kariyer Günleri kapsamındaki organizasyonuyla, mezun olduklarında aramıza katılacak olan Kolejli kardeşlerimizle yan yana, ‘93 mezunumuz Hale Caneroğlu'nu büyük ilgi ile dinledik, bilgilendik, kah duygulandık ağladık, kah güldük eğlendik, sarıldık, marşlar söyledik.
     
  • Uluslararası resim yarışmasında dünya ikincilik ödülü ve dünya üçüncülük ödülü alan kardeşimiz vesilesiyle, Kolejli öğrencilerin sanattaki başarılarıyla göğsümüz kabardı.
     
  • Atamızın izinden giden ve yıllar sonra bugün bile kopmadığımız değerli öğretmenlerimiz ile zaman zaman bir araya geldik, sarıldık, özlem giderdik. Biz onlara hayranlıkla baktık, onlar bizlere sevgiyle baktı.
     
  • “Spor Bir Milletin Gençlerinin O Ülkeyi Ayakta Tutmasını Sağlar.” diyen Atamızı 1 haftada belki yüz bininci kez anarak, Uluslararası 19 Mayıs Yarı Maratonu’nda yer alan '80 Behram Üstün, '96 Tuba Selçuk ve '97 Serkan Acar ile gurur duyduk.
     
  • Ülkenin dört bir yanından dönem dönem bir araya gelen mezunlarımızı ve hiç bitmeyecek dostluklarını görerek mutlu olduk.
     
  • Mezunlarımızın katkısı ve desteği, '99 Ömürden Sezgin’in çabaları ile hazırlanan ve '00 Can Mutlu’nun sesinden dinlediğimiz 100. Yıl Marşı'yla coştuk.
     
  • Tüm dönemler bir arada Atamızın huzuruna çelenk sunarken, teşekkür ederken en çok da özlem duygusuyla selam durduk.
     
  • Mezunu,öğretmeni;
    elimizde fenerlerle,
    elimizde bayraklarla,
    yan yana, bir arada,
    sert adımlarla her yeri inlettik!
    Sesimizi yer gök su dinledi.
    Tüm dünya Samsun’daki herkesin;
    vatan, millet, Atatürk sevgisini izledi.

Emeği geçen tüm okulumuz sivil toplum kuruluşlarımızın yönetim kurullarına, misafirperverlikleri için Samsun’da yaşayan tüm mezunlarımıza, Samsun’un her köşesinde karşılaştıkça pozitif bir enerji yayan, gelemeseler de kalpleri bizle atan tüm Kolejlilere, hoş sohbetleri ile günlerimizi daha da güzelleştiren tüm abilerimize, ablalarımıza, kardeşlerimize ve ortaya konan fikirlerin hayata geçmesinde katkı sağlayan, destek veren tüm herkese gönülden teşekkürler! Özellikle bu anlamlı güne 4 dernek ve eğitim vakfı ortaklığında tam sayfa bir gazete ilanı ile hatıra bırakmamızda katkı sağlayan ‘72 Emine Altan, ‘72 Feride Füsun Hazneci, ‘98 Özgül Dalkılıç’a bizlere bu konuda destek verdikleri için teşekkürler!
 

Bu millete ne mutlu ki;
daha 100.yılını kutlayacağı bir sürü başarı
ve biz Kolejlilere ne mutlu ki;
bu kutlamaları daha da anlamlı kılacak Kolej Kardeşliğimiz var!